maanantai 1. heinäkuuta 2013

Jälkeä, tokoa, jopa hakua!

Miten voikin olla näin vaikeaa kirjoittaa blogiin nykyään! Jospa tekisi tilannekatsauksen koira kerrallaan. Vanhimmasta nuorimpaan...

Myyti: Ilmoitin Myytin tokon EVL:n tämän kuun puolivälissä. Pientä hiomista riittää varmasti ihan viime hetkille saakka, mutta hienosti on kyllä treenit menneet nyt. Kaukojen suhteen tapahtui jotain mystistä, koska maasta-seiso on nyt ihan hajalla ja Myytti edistää poikkeuksetta. Nyt ollaan menty ihan namiavusteisesti ja vähitellen kasvatettu etäisyyttä ja tuntuu taas toimivan. Vielä olen aika lähellä, eli hommaa kyllä riittää vielä. Metallikapulan kanssa ollaan tehty paljon hommia ja se alkaa olemaan jo ihan kiva juttu. Nyt pitäis vaan yhdistää siihen hyppy mukaan...saa nähdä tuoko se lisähaastetta.

Viivi: Ensinnäkin, Viivin blogi siirtyi nyt tämän blogin yhteyteen eli jatkossa Vimpsinkin kuulumiset voi lukea täältä. Siitähän tuli opaskoirakoulun siitosnarttu, joka tarkoittaa sitä että se jää meille asumaan ja tekee toivottavasti useamman pentueen opaskoirakoululle. Sen uran rinnalla se on kuitenkin ihan normaali kotikoira ja sen kanssa saa harrastella mitä haluaa. Atte onkin aloitellut sen kanssa noutotreenit ja minä puolestani tokotreenit. Jospa sen joskus saisi ihan koekuntoon, saa nähdä. Ainakin se on kovin innokas oppilas ja onhan sille jo pohjat rakennettu. Lisäksi ollaan käyty ahkerasti kickbiken kanssa potkuttelemassa Viivin ja Myytin kanssa. Viivi tykkää juosta täysiä ja se on kerrassaan loistava vetokoiran alku! Uimiseenkin Viivi jäi koukkuun ja nyt sitä ei meinaa saada järvestä pois ollenkaan. Juhannuksena se lähti hakemaan verkkomerkkejä kun dummya ei kukaan enää heittänyt sille...

Hurma: Hurman kanssa ollaan jatkettu jälkitreenjä ja lisätty pituutta ja muutamia pieniä mutkia. Hurman mielestä jäljestäminen on ihan superkivaa ja se etenee määrätietoisesti jäljellä, mutta ongelmatilanteessa sille soisi vielä hitusen enemmän oma-aloitteisuutta ja taisteluhalua löytää hukkunut jälki. Mutta eiköhän ikä tee osaltaan tehtävänsä ja se treenaaminen tietty ;) Keppitreeniä ollaan otettu myös siinä sivussa mutta vielä eri treeneinä. Viimeksi tein ihan polkemalla jäljen, jonka päähän laiton kepin. Itse jäljellä ei ollut lainkaan namia vaan palkka tuli ainoastaan kepiltä. Hyvin tuo jäljestää ne lyhyet suorat ja keppi tuodaan mulle ihan mukavasti. Jälki vie sitä kyllä tosi voimakkaasti eli selkeesti vaikeampaa se kepin tuominen on kun saa ensin jäljestää. Kun vertaa siihen että en tehnyt mitään varsinaista jälkeä aluksi, vaan ne kepit löytyi vaan sieltä nurtsilta.

Tottistreeniä ollaan myös otettu nyt ahkerasti ja edistymistä on selkeästi tapahtunut! Nyt se jo ennenkaikkea tietää mitä tarkoittaa kun kerään kamoja kasaan ja alkaa tarjota kontaktia ja muuta tekemistä ihan itse :) Tämä toki vasta tässä kotipihassa, vieraassa paikassa pitäisi vielä Hurmiksen mielestä aavistuksen höslätä ensin. Vieraissa paikoissa ollaan vasta keskitytty enemmän leikkiin kuin treeniin varsinaisesti.

Hakutreeneissäkin käytiin eilen ensimmäistä kertaa. Päästiin tutun ryhmään vierailemaan ja ihmettelemään. Hurmakin sai kokeilla hakukoiran uraa ja hyvin sillä alkoi nenä toimimaan kunhan hoksasi jutun juonen ensimmäisen löydän jälkeen :) Torstaina päästään vielä toiseen ryhmään visiitille, niin katsotaan sen jälkeen innostutaanko tosissamme tästä hommasta.

Hurmalla eilen painoa 15,6 kg eli Myytti on taas pienin koira meidän perheessä :D

Siinäpä se, hyvin tiivistetysti. Jatketaan harjotuksia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti