AXE

MICAT CRYSTAL OF ARIES


Burmilla
s. 24.04.2007
uros, kastroitu
Shaded silver
isä: Regulus af Misapotanien
Äiti: Ancelaine Lumikki
Tulokset: näyttelyistä premior

Axe, tuo kovaääninen katti saapui ilostuttamaan arkeamme syksyllä 2008. Se oli silloin puolitoistavuotias ja sai häädön kasvattajan luota matsailtuaan isäkissan kanssa turhan ahkerasti. Sitä ennen Axe oli jo palautunut takaisin toisesta kodista, syytä tähän en itse asiassa edes tiedä. Olin jo pitkään käynyt itseni kansaa juupas-eipäs kamppailua ja puolivahingossa seurasin netissä kissojen myynti-ilmoituksia. Kun näin Axen kuvan, olin välittömästi myyty. Ilmoitus oli ollut esillä jo jonkin aikaa ja arvelin kissan löytäneen jo kodin...vaan kuinkas sitten kävikään ;)
Axe on siis kovaääninen,se tietää mitä haluaa ja yrittää viimeiseen asti saada tahtonsa läpi. Sen mielipuuhaa on kesäisin hengailla pihamaalla narun päässä koirien kanssa ja leikkiä nenän eteen tupsahtelevien päästäisten, perhosten ja kärpästen kanssa. Onpa se kerran saanut kiinni myös oravan. Talvisin ulkona on aivan liian kylmä, joten Axe talvehtii kiipeilypuunsa pussukassa ja käy välillä kiusaamassa koiria ja syömässä. Aika ajoin on toki syytä rullata mattoja ja kaataa kaiuttimia aikansa kuluksi. Axe on maailman kiltein kissa. Se ei juurikaan kynsi (ja sillä on jo koirienkin takia lyhyet kynnet..) ja se ei taida tietää mitä pureminen tarkoittaa. Se antaa helposti leikata kynnet, putsata korvat ja silmät ja suihkussa käyntikin onnistuu ilman suurta draamaa. Seurallisempaa kissaa saa hakea. Axe on myös nirso. Niin nirso, että meinaan saada harmaita hiuksia sen kanssa, kun herralle ei ihan mitä tahansa kuppiin kannata laittaa...
Axen harrastuksiin kuuluu edellä mainittujen lisäksi koirien härnääminen, auringonotto mitä ihmeellisimmissä paikoissa, pienten jyrsijöiden kantaminen käsilaukkuun/kenkään (onneksi ei enää viime aikoina..) ja pihan vahtiminen kirjahyllystä käsin. Lisäksi joskus piipahdetaan näyttelyssä näyttämässä miltä burmillan kuuluu näyttää ;) Loppuaika kulutetaan tehokkaasti vapaana olevassa sylissä kehräten.