TIKRU

Muistoissa
TOMERAN TIKRUBeaucenpaimenkoira
s. 31.08.2002
k. 17.12.2012
Narttu
Musta punaisin merkein
Isä: R'laurus des Fugues de Saint Alban
Äiti: Tomeran Ruusu
Terveys: Lonkat A/A, kyynärät 0/0, selkä kuvattu 2004; terve
Luonnetesti +12
Tulokset: BH, Toko EVL 3-tulos, näyttelyistä ERI

Tikru saapui taloon syksyllä 2002 monen vuoden odottelun jälkeen. Se ei ehkä ollut pentulaatikoiden priimaa, mutta minulle se on ollut täydellinen koira. Siitä piti tulla ihan kotikoira vain, mutta koiraharrastus vei kerralla mennessään ja moni laji on tullut Tikrun kanssa kokeiltua. Menestystä ei ole sen suuremmin kertynyt, mutta se ei ole meidän intoamme latistanut. Tikrun kanssa on aina ollut hauska kokeilla uusia juttuja, juosta tokokokeissa ja canicrosstapahtumissa. Jos itselläni homma uhkaa karata turhan totiseksi, Tikru keksii kyllä aina jotain jolla saadaan suupielet taas nykimään ;)
Parasta Tikrua on se järjetön huumorintaju, jolla se hauskuuttaa päivästä toiseen. Kuono peruslukemilla se keksii mm. aina uusia hienoja tokoliikkeitä, jos ne perinteiset alkavat maistua liiaksi puulta. Tikru on myös Palveluskoira isolla peellä ja se tuntee itsensä erityisen tärkeäksi saadessaan kantaa tavaroita ja tuoda niitä pyynnöstä. Se on myös äärimmäisen kiltti koira, eikä ole koskaan tarvinnut pelätä että se keksisi jotain ilkeyksiä. Siihen voi luottaa juuri niin paljon kuin koiraan ylipäätään voi luottaa.
Huonojakin puolia löytyy toki, ei Tikru ihan täydellinen sentään ole. Se on ujo. Arka on omasta mielestäni turhan kova sana kuvaamaan sitä, vaikka ehkä se jonkun mielestä juuri arka onkin. Nuorempana se joskus haittasi pienissä asioissa, mutta vanhemmiten siitä on tullut selkeästi rohkeampi, eikä ujous rajoita meidän touhujamme millään tavalla. Ehkä se on ollut hyväkin asia, ettei kohdalle osunut heti ensimmäiseksi se kovapäisin beussi. Tikru ei kuitenkaan koskaan ole ollut aggressiivinen, vaikka joskus on ahdistanutkin.
Nykyään mummokoiraksikin kutsuttu Tikku on jo eläkkeellä kokeista ja sen kanssa harrastetaan leppoisasti pipon nyörejä huomattavasti löysäten. Keskeisimpiin harrastuksiin lukeutuvat tällä hetkellä tokohassuttelut, jälki, omien töiden (mm. ihmisten vetäminen perässä) teettäminen kelpiellä, kissan kurissa pitäminen ja omien ihmisten elämän sulostuttaminen.

***
Tikru lopetettiin 17.12.2012. Se sai kipukohtauksia, jotka johtuivat todennäköisesti selän spondyloosista. Mahdollisesti jotain muutakin häikkää oli, mutta syytä ei eläinlääkärin tutkimuksista huolimatta löytynyt. Kun kipulääkkeetkään eivät enää auttaneet, oli aika päästää maailman kultaisin koira pois. Lepää rauhassa rakas <3