sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Beauceronien jalostustarkastus Kerimäellä

Tempastiin kevyt viikonloppuvisiitti Kerimäelle Tomeran poppoolla. Niin hauska porukka, ihan mahtavaa! Ilmoitin myös Hurman mukaan, kun nyt sinne olin päättänyt mennä. Lähdettiin perjantaina ajelemaan Petin ja Vallan kanssa kohti Punkaharjun lomakeskusta. Hieman levottoman ajomatkan jälkeen perillä odotti oikein mainio mökki jonne majoituttiin yhdessä Petin, Vallan, Minnan, Hannan, Wilman, Marikan ja Tintin kanssa.

Aamusta köröteltiin ajoissa jalostustarkastuspaikalle ja olikin hieno paikka :) Järjestelyt pelasivat mainiosti koko päivän, joten suurkiitos järjestäjille! Kova urakka moisen tapahtuman järkkääminen. Pennuilla ohjelmaan kuului ulkomuodon arviointi ja luonneosuus, joka oli hieman arvoitus mitä se pitää sisällään. Ulkomuoto-osuudessa Hurma käyttäytyi tosi hyvin ja reippaasti. Kovin tarkkaan en ole vielä arvosteluun perehtynyt kun tuo ranskan kieli ei ole se vahvin :D Mutta tuomarin kommentein hieman liian kevytrakenteinen ainakin tässä vaiheessa ja luultavasti tulevaisuudessakin. Ei siis yllätyksiä tässä osiossa :p Tuomari oli aika tiukan oloinen ja yhden pennun se taisi heittää jopa pihalle ilman arvostelua kun se ei vastannut rotumääritelmää. Jos nyt en ihan väärin ymmärtänyt. Tiukka meininki!

Misseilyn jälkeen mentiin suoraan luonnekehään. Tuomari käpälöi Hurmaa aluksi ja nosti jopa syliin :D Sen jälkeen käveltiin keskelle kehää ja ammuttiin (9mm) ja Hurma ei tainnut sitä edes huomata. Oli siihen mennessä paukkuja jo hetken kuunnellutkin kun jonotettiin omaa vuoroamme missikehässä. Alkuun se käänytyi katsomaan mutta lopulta kyllästyi :D Seuraavaksi tuomari lähestyi pentua kepin kanssa huitoen. Tässä pennun ei odotettukaan tekevän oikeastaan mitään, katsottiin vain ettei pakita tai yritä karkuun. Hurma heilutteli sedälle hetken häntäänsä mutta alkoi sitten hetken kuluttua bisnestellä omiaan. Lopuksi tuomari tarkisti sirun ja leikki hetken Hurmiksen kanssa. Tuomarin sanoin Hurma on rento ja huoleton, iloinen pentu <3 Ja sitä se kyllä oli koko reissun ajan.

Noin muuten jalostustarkissa olleet koirat oli ehkä sanalla sanoen pettymys. Oli siellä paljon hyviäkin, mutta enimmäkseen aika valjua meininkiä. Paukkuja pelättiin aika paljon, vaikka tuomarin mielestä ne oli ilmeisesti ihan ok. Mutta hauska päivä jokatapauksessa, onneksi tuli lähdettyä! Voittajakoira (Sucikan Flash) oli kivanoloinen luonteen ja ulkomuodon osalta, joten varmasti ihan oikea valinta päivän parhaaksi :)

Parin vuoden päästä uudelleen ja silloin Hurmasta saanee jo kunnon arvion!

Hurma luonneosiossa (C) Hanna Jämiä


Korvat :D (C) Minna Virtanen

Kaamee ressi! (C) Minna Virtanen

Maailman paras Humps <3 (C) Minna Virtanen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti