torstai 22. elokuuta 2013

Tokoa, keppitreeniä ja kulmia

Myytin kanssa ollaan ahkerasti treenattu tokoa. Toki olis voinut vieläkin ahkerammin. TAAS tuntuu siltä että aika loppuu kesken. Lähinnä tunnarin kanssa vaikka nyt se on jo mennyt paremmin. On tuonut joka kerta ihan oikeaa mutta kovin se on epävarma edelleen enkä tahtoisi että kokeessa sitten menee puihin tämän kanssa. Vielä on aikaa muutama päivä tätä varmistella. Toivotaan että saan siihen valettua sitä itseluottamusta vielä rutkasti. Ohjattu alkaa näyttämään jo erittäin kivalta. Muutaman kerran treenattiin Aten avustuksella namipurkkien kanssa tätä ja se selkeesti auttoi. Nyt kuuntelee jo ohjausta paremmin vaikka huteja kyllä tulee vielä aavistus liikaa. Jotenkin nämä ei ole edes luettavissa Myytistä. Välillä näyttää että se on jo lukinnut "väärän" mutta menee sitten helposti sinne oikealle kapulalle. Kun taas jos näyttää oikein rennolta ja vastaanottavaiselta merkillä niin saattaa lähteä ihan väärään suuntaan. Mutta se mistä olen erityisen onnellinen on se, että enää Myyttiä ei ahdista tämä liike ollenkaan. Tänäänkin se oikein täpinöissään odotti käskyä merkille! :) Huraa, ehkä se kertoo siitä että alkaa se varmuus löytymään. Kaukot on myös yksi kysymysmerkki kun niiden kanssa on hyviä päiviä ja huonoja päiviä. Ennakointi on nyt selätetty...jännä nähdä pomppaako tämä taas kokeessa esiin. Muuten uskoisin että tasaisen varmaan suorittamista tullaan sunnuntaina näkemään.

Hurma on taas tehnyt jälkeä. Oon yrittänyt rytmittää treenit niin että treenataan monta päivää putkeen ja suurinpiirtein sitten sama määrä lepoa. Hyvin on toiminut! Otettiin alkuviikosta keppitreeniä ja sehän lähti toimimaan ihan superisti kun ymmärsin vaihtaa ruokapalkan palloon. Ei se ruokaakaan vastustellut mutta jotenkin se jälki menee siitä yli. Pallo taas on Hurman mielestä sen verran kiva juttu että viitsii kepit noukkia pallon toivossa :) Kepit siis paremmalla mallilla kuin uskalsin toivoakaan ja näyttää siltä että metsään päästään vielä tämän vuoden puolella! Sitten ollaan tehty pari kulmatreeniä myös. Serpentiinimutka ei toiminut Hurmalle silloin pienempänä kun olisi halunnut vaan mennä suoraan vaikka selkeesti bongasikin sen mutkakohdan. Ajattelin kokeilla sitten vähän järeempää mutkaa ja mentiin suoraan melkein ysikympin kulmaan. Jotenkin mielessäni mietin että se olisi selkeämpi kuin mutka, koska haju menee selkeämmin eri suuntaan. Ja niin näyttää olevan Hurmankin mielestä sillä treeni on mennyt mun mielestä kivasti :) Tai sitten se vaan kasvoi isoksi ja viisaaksi tässä tuumaustauon aikana. Pitäs taas muistaa että Hurma on kaikki 6kk :D Hirrrrveen pätevä jälkikoiran alku tollaseksi nappulaksi!


Viivi on ollut vähän sohvakoiran roolissa treenien osalta, kun kaikkee ei vaan kerkee ja Viivi on kyllä ensimmäinen joka tästä "kärsii". Mielellään se kyllä sohvallekin jää, eipä sillä ;) Atte innostui kickbikella huristelemaan sen kanssa ja on tällä viikolla jo kolme kertaa tehnyt pienen lenkin. Että ei se sentään täysin ole laiskotellut! Minä sain töissä koulutusryhmääni Viivin siskon ja kyllä on ulkoisesti ja sisäisesti niin samaa tekoa ettei tosikaan! Noh, ollaan me joskus miksrosirulla niitä toisistaan eroteltu kun pienempänä olivat yhdessä painimassa...tosi kiva kyllä alkaa tuttua koiraa kouluttelemaan. Toivottavasti osaan kouluttaa siitä mainion opaskoiran niin sehän on sit melkeen sama ku Viivin olisin kouluttanut :D

Viikon päästä onkin sitten beussien jalostustarkastus ja jo nyt käy huutelu kovana kuka treenaa ja miten paljon. Onneks ei tarvii miettiä moisia...me vaan mennään ja toivotaan ettei ihan itseämme nolata ;)

Hupsis, nyt vasta hoksasin että tuli hiukan toistoa viime tekstistä :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti