perjantai 16. elokuuta 2013

Mätsäreitä ja PK SM kisoja

Ollaan käyty muutamaan kertaan harjoittelmassa käyttäytymistä ihmisten ilmoilla. Viivi osallistui viime viikolla mätsäriin ja Myytti ja Hurma eilen. Viivi oli niin nätisti ja kauniskin vielä, mutta menestystä ei irronnut vaikka osallistujia oli vähän monirotuisissa. Tuomari vielä meinasi antaa meille sinisen nauhan vaikka meidän parina ollut koira ei suostunut ottamaan askeltakaan ennen kuin todenteolla oli tehty töitä sen eteen. Jotenkin tästä päättelin että opaskoirakoulun nimen mainitseminen saattoi vaikuttaa arvosteluun, koska se sai aika nyreän vastaanoton muutenkin. Ehkä tuomari siis kuului tähän labbisporukkaan jotka vihaa opaskoirakoulua, tiedä sitten. Tai sitten Viivin ja mun meno ei muuten vaan miellyttänyt tuomaria. No, mätsärin päätavoite täyttyi kun turistina ollut Hurma sai loistavaa treeniä ihmisvilinässä rauhoittumisesta :)

Hurma olikin sitten eilen tositoimissa ja voi kun se olikin pätevä! Seisomisen kanssa oli vähän säätöä kun ei olisi ihan kamalan pitkään jaksanut tönöttää asennossa. Mutta muuten kovin asiallinen esiintyminen poiki sijoituksen sinisten pentujen neljänneksi parhaana ja se on hyvin se kun kisakumppaneitakin jopa oli ;) Ja tuomarina tiukkiksena tunnettu Johan Juslin. Tuomari kävi koiran tarkasti läpi ja muistinpa minäkin että kannusten räpläämistä pitää treenata ettei tuo heiluttele niitä räpylöitään niin hurjasti...noh, tällä kenraaliharjoituksella uskaltanee jalostustarkastukseen lähteä. Kai se jotenkin käyttäytyy ;)Myytti sai punaisen nauhan ja esiintyi ihan kivasti. Sitten parhaan punaisen valinnassa sitä jännitti ihan kamalasti ne muut koirat eikä esiintynyt ollenkaan edukseen. Mutta kyllä senkin kanssa sinne viralliseen näyttelyyn just ja just kehtaa mennä. Syyskuussa olen sen sellaiseen mennyt ilmoittamaan :D

Noin muuten ollaan treenailtu vähän tokoa ja Hurman kanssa keppi-ilmaisua. Myytti kosautti tunnarinsa ihan täysin sen viime kokeen jälkeen ja nyt ollaan treenattu sitä sisällä useaan otteeseen ja ainakin nyt menee taas paremmin kuin hyvin. Täytyy siirtyä taas ulos ja toivoa että se on taas löytänyt itseluottamuksensa. Se yritti jatkuvasti tuoda vaan sen reunimmaisen...paha että vielä sen reunimmaisen kun kokeessa ei voi mennä siis oikein edes lottoamalla :p Noh, josko se nyt alkaisi sujumaan. Ohjatun kanssa ollaan myös tehty vähän hommia josko siitä saisi mukavamman ja varmemman. Hurman ja Viivin toko keskittyy edelleen ihan perusjuttuihin. Kyllä me joskus edetään, kai...

Viime viikonloppu meni kokonaan PK SM kisoissa Tampereella. Hauskaa oli ja Minna oli parasta matkaseuraa. Kyllä mekin vielä Hurman kanssa joku päivä ;)

Kuvia: http://fusca.kuvat.fi/kuvat/PK+SM+2013+Tampere/

Töissä sain muuten Viivin siskon koulutusryhmääni. Kuin kaksi marjaa ja saa nähdä montako kertaa menee nimet sekaisin ;) Viivin pentueesta kaikki hyväksyttiin koulutukseen/siitokseen joten ihan mahtava pentue!

Painoa Viivillä viime viikolla 26kg (pitää vähän laihtua..) ja Hurmalla 21kg nyt keskiviikkona...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti